Župane, kada ćete početi štititi interese hrvatskih radnika, a ne Mađara?

Aktualno 16. siječnja 2019

Ovim putem želim još jednom pružiti punu potporu radnicima RNS i želim im uspjeh u daljnjem nastojanju da očuvaju svoja radna mjesta, zaštite RNS od neprijateljskog preuzimanja Mađara i spase dio gospodarstva naše županije i države.

Današnji prosvjed radnika RNS i reakcije župana na isti u potpunosti su skinuli maske župana Žinića. Dok su se ispred Rafinerije radnici borili za svoja prava i svoja radna mjesta, župan je zajedno sa svojim zamjenicima stao u obranu stranih interesa, točnije mađarskih/Mađara. Skandalozna je izjava župana koji proziva radnike Rafinerije da se nisu pojavili svi njezini radnici, već  samo jedan dio pa s te strane da su svjesni da Rafinerija nafte ne može opstati!

ČIJI INTERES JE VAŽNIJI OD 600 RADNIH MJESTA RAFINERIJE?

Na održanoj sjednici ujedinjene oporbe upozorio sam na veliku štetnost odluke o zatvaranju Rafinerije i pozvao župana Žinića da zaštiti radnike i gospodarstvo Sisačko – moslavačke županije ili da se makne s mjesta župana. (pogledaj video prilog)

Stožer za obranu rafinerije je sa svim mogućim opcijama i potezima MOL-a u vezi s RNS i INA-e uvijek redovito upoznavao i lokalnu zajednicu pa tako i župana Žinića. Župan je na rafineriji Sisak gradio i posljednju kampanju za lokalne izbore, a danas šuti! Slika govori više od 1000 riječi pa malo da se podsjetimo što je to i kako župan Žinić govorio prije manje od 2 godine!?

“AKO NISTE SPOSOBNI ZAŠTITI GRAĐANE I RADNIKE OVE ŽUPANIJE,  MAKNITE STE! „

Nedopustivo je županovo laganje kako će 600 radnika ostati zaposleno?! Kako će ostati? Mađarski MOL zatvara rafineriju u Sisku i što nas očekuje? Uljanik? 3. Maj? Danas je župan Žinić izjavio da su i radnici svjesni da Rafinerija ne može opstati, što znači da on ima već od ranije neke druge informacije! Župane, ako je tako nemojte se bojati reći istinu radnicima da će ostati bez radnih mjesta i nemojte se bojati reći da ste im lagali i obmanuli ih prije nešto manje od dvije godine.

Jasno je svima da župan predstavlja opciju koja je INA-u poklonila MOL-u i da ne može ništa drugo, no nastaviti lagati i braniti neobranjivo.

Zbog svega toga zahtijevamo hitnu tematsku sjednicu Županijske skupštine na temu Rafinerije Sisak s pravom javnosti za i pred radnicima RNS, da im se napokon kaže istina! Radnici moraju znati što ih očekuje i koja je njihova sudbina. Župane, zbog svoje fotelje i zaštite svoje pozicije igrate se sa sudbinom više od 600 obitelji! Prestanite s time!

Predsjednik ŽO SDP SMŽ

Nikola Domitrović