Marina Lovrić Merzel:

Aktualno 27. svibnja 2013

“JE LI OVO FIMI MEDIA ŽUPANIJSKOG HDZ-a?”

Na Izvanrednoj konferenciji za novinstvo, održanoj u prostoru Izbornog stožera koalicije “Sigurno najbolje za Sisačko-moslavačku županiju” u Sisku 27. svibnja 2013. godine, kandidatkinja ove koalicije za županicu, aktualna županica sisačko-moslavačka Marina Lovrić Merzel je na temu “Završno izvješće o rashodima iz izborne promidžbe”, koje su svi kandidati bili dužni prijaviti, uz ostalo rekla:
“Kada pogledate izvješće kandidata za župana Ive Žinića dolazite do skandaloznih podataka. Kandidat za zamjenika Ive Žinića, Željko Krapljan, ujedno je i direktor Gradske tržnice, koja je u vlasništvu Grada Siska. Vlasnik LCD displaya je tvrtka Gradska tržnica.

Kada pogledate izvješća, od 22. ožujka do 25. svibnja, vidjet ćete da je u svezi usluge zakupa tog displaya za oglašavanje, kandidat Ivo Žinić prijavio, ne znamo je li i platio, 623 kune i 75 lipa. Ono što je važno za reći je da su platili jedan sat u danu, a emitirali su dva mjeseca!”
Prema cjeniku Gradske tržnice Sisak , od 7 do 10 sekundi dnevno stoji 479 kuna plus PDV, za 350 zajamčenih dnevnih prikazivanja, sve zajedno 58 minuta, rekla je Marina Lovrić Merzel. “U dva mjeseca kampanje, odnosno 65 dana, oni su platili samo jedan sat.”
Lovrić Merzel je pozvala DORH i Uskok da ovu temu istraže, a: “… po našem izračunu postavlja se pitanje, jesu li gradske tržnice oštećene u iznosu od 500 do 700 tisuća kuna?”
Ovdje se javlja i pitanje prekoračenja ukupne svote za izbornu promidžbu, nastavila je Marina Lovrić Merzel, dodajući kako je riječ o podcjenjivanju svih institucija koje prate izbornu promidžbu, kao i samih građana.
“Ovo je nešto što je neviđeno u kampanji. Želimo da DORH istraži koliko su i jesu li oštećene gradske tržnice, je li na ovaj način financirana kampanja HDZ novcima građana grada Siska, jesi li prekoračene ovlasti osobe koja to vodi, na koji način i zbog čega?”
Konferenciju za novinstvo Marina Lovrić Merzel, koja je novvinarima podijelila i tiskane materijale o ovoj temi, a televizijskim kućama video zapis, završila je riječima:
“Da li je ovo Fimi media županijskog HDZ-a?”

POGLEDAJ VIDEO